Wegen & doseren

Wegen & doseren

Voor een constante kwaliteit is het belangrijk om uw grondstoffen en hulpstoffen nauwkeurig te wegen en te doseren. Wij ontwierpen ons eigen weeg-, doseer- en mengsysteem. 3 in 1 voor de perfecte mix.

Een receptvoorbereiding of voorraadbeheer vereist een aangepaste aanpak. Hoe dan ook streeft u maar beter naar de volledige controle van uw productieproces. En dan maakt het kleinste detail een groot verschil.

Hoofdcomponenten: SILOBA PROCESS CONTROLLER (SPC) of PLC-systeem op maat

Voor het grovere weegwerk van de grote silo’s wordt een weegbunker geïntegreerd, eventueel aangevuld met filters en extracties. Wij ontwierpen ons eigen systeem voor bestaande en nieuwe silo-installaties. De SPC combineert eigenlijk drie taken:

  • Wegen
  • Doseren
  • Mengen

Hoe werkt de SPC? Dankzij een groot intern geheugen houdt hij uw receptuur en voorraad bij in eenheden of gewicht (kg, gr of ltr). De uitgebreide en gebruiksvriendelijke bedieningssoftware en communicatiemogelijkheden maken het systeem geschikt voor de automatisatie van ambachtelijke en industriële bedrijven.

Grootste voordeel? Tijdswinst en meer nauwkeurigheid in de uitvoering van dagelijkse taken.

We bekijken graag uw unieke situatie en zorgen zo nodig voor een PLC-systeem op maat.

Lees meer over automatisatie

Kleincomponenten: microdosering SILOBA

Op sommige plaatsen hebt u behoefte aan een extra nauwkeurige dosering van de grondstoffen. Het fijnere werk, zeg maar. Oplossing: de semiautomatische grondstofdoseerunit.

  • Hoge doseercapaciteit
  • Verschillende aanpasbare volumes
  • Beveiligde vulopening
  • Optimaal batchtransport
  • 100% hygiënisch en roestvrij

Microdosering of loss in weight-systemen doseren nagenoeg elke grondstof minutieus. Inclusief extractie in functie van het product en transport. Perfect voor integratie in een totaalconcept.

Waterdosering

Elk productieproces verschilt weer en vraagt om een unieke aanpak. Voor water zijn er bijvoorbeeld specifieke waterdoseerders en –koelers om ervoor te zorgen dat de temperatuur van het deeg altijd hetzelfde blijft. Hoe dat werkt?

De temperatuur van de bloem wordt gemeten in de weegbunker. Vervolgens wordt de juiste hoeveelheid water op de juiste temperatuur bij de bloem gedoseerd. Dat gebeurt in functie van de kinetische opwarming van het deeg tijdens het kneden. Op die manier blijft de deegtemperatuur altijd hetzelfde.

SILOBA biedt een compleet gamma watermeng- en meetapparaten en waterkoelers.

Uw grondstoffen doseren en wegen?

Benieuwd naar de mogelijkheden en oplossingen voor uw productie-eenheid? Een perfecte weging en dosering garandeert een kwalitatief eindproduct waarmee u het verschil maakt. Wij kijken graag naar uw bedrijfsbehoefte en werken een oplossing op maat uit.

Maak een afspraak

contact

Wij installeren al meer dan 45 jaar totaaloplossingen voor de bulkbehandeling van poedervormige en korrelvormige producten voor voedingsbedrijven, van kmo’s tot multinationals. Onze focus? Persoonlijke service en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

MEER WETEN?