Siloba is 50 jaar geworden, een halve eeuw dus!

Een korte terugblik :
Siloba werd in 1973 opgericht door Roger Baetens. De focus van Roger lag vanaf de start bij de deegbereiding. Hij hielp kleine en grote bakkerijen bij het aanschaffen van silo’s voor de opslag van hun bloem. Er werden silo’s geplaatst in kelders, op zolders, in garages, in stockageruimtes,… Roger en zijn team gingen geen enkele uitdaging uit de weg om voor éénieder een opslagoplossing op maat aan te bieden. Bovendien werden de silo’s via een spiraaltransport of blaastransport verbonden met een weegbunker. De bloem kon zo automatisch worden afgewogen vanaf de silo’s. In het begin ging dat via een mechanische weegschaal, geleidelijk aan ontwierp Siloba zijn eigen elektronische weegsystemen. Zo werden er doorheen de jaren vele honderden bakkerijen uitgerust met een volledige silo installatie.

Net zoals velen van onze klanten groeiden, groeide Siloba met hen mee.
Siloba kon hierdoor in de behoeften van de ondertussen grotere industriële installaties de juiste oplossingen blijven bieden. Siloba heeft tal van strategische samenwerkingen opgezet met toonaangevende leveranciers van machines en onderdelen uit heel Europa. Zodoende kunnen wij kwaliteitsvolle systemen bouwen bestaande uit de beste componenten.

NIEUW TELEFOONNUMMER / NOUV. NUMERO DE TELEPHONE / NEW PHONE NUMBER :
+32 (0)9 375 35 32

Siloba 50y Banner Nl

Siloba kan trots terugblikken op zijn 50-jarige geschiedenis, met installaties in België, Nederland, Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk,… Eind 2017 werd Christophe Callens de nieuwe eigenaar van het bedrijf Siloba. Sindsdien bouwt hij samen met zijn vrouw Veerle Ottoy en hun team de firma verder uit.

Om zijn groei verder kracht bij te zetten, verlaten we de iets te krap geworden huidige locatie te Wichelen om de activiteiten verder uit te bouwen in een nagelnieuw pand te Destelbergen.

Binnenkort meer nieuws hierover, houd dus zeker onze posts in het oog! Veel op het programma dus in het Nieuwe Jaar voor Siloba.

Siloba 50y Banner Nl