Pneumatisch transport

Transportsystemen

Pneumatisch transport maakt gebruik van luchtdruk: positieve (druktransport) of negatieve drukverschillen (vacuüm). Er is ook altijd een luchtfilter aanwezig. Die filtert de gebruikte lucht voor die wordt afgevoerd.

Onder de silo komt een extractiesysteem dat de grondstoffen in het luchttransport brengt. Doel? De korrels of poeders optimaal laten vertrekken naar hun eindbestemming. Het grote voordeel van pneumatisch transport is dat de leiding van de silo naar het aftappunt altijd leeg wordt geblazen of gezogen na de dosering. Hiermee vermijdt u contaminatie van grondstoffen, zelfs al wordt dezelfde pneumatische leiding gebruikt voor meerdere silo’s.

Druk of vacuüm

Pneumatisch transport valt onder te verdelen in twee soorten:

 • Luchtdruk:
  Werkt met positieve drukverschillen en is ideaal bij lange afstanden en wordt ook vaak gebruikt in hybride transportsystemen. De pomp wordt geplaatst bij het begin van de transportleiding.
 • Vacuüm:
  Werkt met negatieve drukverschillen en is ideaal bij lange afstanden en hoge capaciteiten. De pomp wordt geplaatst op het einde van de transportleiding.

Voordelen pneumatisch transport

 • Altijd lege leidingen na het transport
 • Plaatsing mogelijk met korte en haakse bochten
 • Flexibel: zowel hoge als lage transportcapaciteiten
 • Verschillende producten kunnen door eenzelfde leiding getransporteerd worden zonder contaminatie
 • Voor binnen- en buitensilo’s

Pneumatisch transport vormt een goede keuze als de afstand tussen de silo (of big bag) en de bestemming groot is. Maximumbereik: 150 meter.

Pneumatisch transport voor uw productielijn?

Wilt u alles weten over de mogelijkheden en voordelen van pneumatisch transport? Vertrouw op onze ervaring en vakkennis voor het maken van de juiste keuzes. We werken een totaaloplossing uit voor het transport van uw bulk met oog voor elk detail.

Maak een afspraak

contact

Wij installeren al meer dan 45 jaar totaaloplossingen voor de bulkbehandeling van poedervormige en korrelvormige producten voor voedingsbedrijven, van kmo’s tot multinationals. Onze focus? Persoonlijke service en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

MEER WETEN?